Online assessments

Direct Contact

Reflector Big Five Leadership

LinkedIn
Facebook

Reflector Big 5 Leadership

Welke leiderschapsrollen passen goed en welke passen minder goed bij iemand? Hoeveel energie kost het om een bepaalde rol te ontwikkelen? En welke persoonlijkheidskenmerken liggen ten grondslag aan iemands leiderschapsprofiel?

Bij dergelijke vragen kan de Reflector Big Five Leadership helpen. Het instrument koppelt de verschillende leiderschapsrollen aan de persoonlijkheid van een deelnemer en levert zo belangrijke inzichten aan kandidaten over hun capaciteiten als leider. Daarnaast maakt het voorkeuren in leiderschapsstijlen duidelijk en doet het een uitspraak over hoe gemakkelijk of hoe moeilijk een bepaalde leiderschapsrol te ontwikkelen is.

Naast het individuele leiderschapspotentieel is het eveneens mogelijk de verschillende leiderschapsrollen binnen een managementteam inzichtelijk te maken. Deze zogenaamde ‘groepsoverzichten’ bieden een praktisch handvat om goed onderbouwde en gerichte keuzes te maken, dit zowel bij het selecteren van leidinggevend talent als bij het optimaal inzetten en ontwikkelen van leiderschapstalent binnen een organisatie

Naast de Reflector Big 5 Leadership kunt u ook een Reflector 360 Leadership inzetten die dezelfde leiderschapsrollen belicht vanuit een perspectief van competenties en werkelijk gedrag. U combineert dan inzicht in iemands talenten met inzicht in iemands, in de praktijk bewezen, capaciteiten. Hierdoor wordt direct de balans inzichtelijk tussen ‘Wie ben ik?’ en ‘Wat kan ik?’.