HR Advies

Direct Contact

Outplacement

LinkedIn
Facebook

'Ken jezelf, ken je toekomst'

Er zijn verschillende redenen en achtergronden, maar het verliezen van je baan is (bijna) nooit gemakkelijk. Vaak wordt het ervaren als een ingrijpende en vooral negatieve ervaring. Gelukkig kan het ook gezien worden als een nieuwe start, of het nu een doorstart is of een nieuw begin. Zo'n gebeurtenis geeft je ook de mogelijkheid los te komen van het vanzelfsprekende en routinematige. Los van eerder gemaakte keuzes, loopbanen en, al of niet zelf opgelegde, verplichtingen. Tijd voor reflectie en herbezinning, maar wel pragmatisch en realistisch.

Outplacement bij GreenshootHR is altijd persoonlijk en op maat. Het is een gezamenlijke reis met wederzijdse verantwoordelijkheden en toewijding, waarbij de werknemer veel in eigen hand heeft. Afhankelijk van de specifieke doel- en vraagstellingen van de werknemer wordt het individuele programma vormgegeven. Niet andersom!

Een Outplacement Programma (OP) bestaat uit de volgende fasen:

  • Verwerking van het verlies van de baan
  • Zelfkennis en zelfacceptatie
  • Markt heroriëntatie
  • Markt benadering
  • Begeleiding in de nieuwe baan

Ons OP is gericht op hoger opgeleiden en managers. De duur van onze trajecten is 3, 6, 9 of 12 maanden.

Is de doelstelling van u en uw werkgever 'van-werk-naar-werk', dan bieden we een open programma aan, waarbij wij voor een vooraf vastgestelde prijs de werknemer begeleiden van begin tot aan het vinden van een andere baan.

Meer weten over ons Outplacement Programma? Neem dan contact met ons op.