HR Advies

Direct Contact

Assessment informatie voor de opdrachtgever

LinkedIn
Facebook

GreenshootHR verzorgt adviestrajecten rondom vragen met betrekking tot selectie, loopbaankeuze, potentieelschatting en sterkte/zwakte profilering. Het gaat hier altijd om vragen naar de samenhang tussen wat een persoon al kan en wat hij/zij kan ontwikkelen. Daarom bestaat de kern van elk adviestraject uit de inzet van tests voor cognitieve capaciteiten en persoonlijkheid, eventueel aangevuld met tests voor waarden. Dit wordt gevolgd door rollenspelen en op de vraagstelling toegesneden interviews met onze ervaren assessoren.

De tests worden online afgenomen, en waar mogelijk, voorafgaand aan de andere onderdelen van het traject. Dit bevordert de efficiëntie: kandidaten hoeven niet meer dan een halve dag voor rollenspelen en interviews te investeren.

Naast afzonderlijke trajecten met betrekking tot individuele kandidaten verzorgt GreenshootHR ook integrale projecten voor groepen kandidaten, bijvoorbeeld in het kader van het verkrijgen van gestructureerde informatie voor management development programma’s.

Op basis van elk adviestraject wordt een helder gestructureerd rapport geschreven waarin op basis van met de opdrachtgever afgesproken competenties wordt gerapporteerd. Dit wordt gevolgd door een eenduidig advies over te nemen beslissingen of vervolgstappen.

Duidelijke context en scherpe vraagstelling (intakeformulier)

De basis voor het assessment is een gedegen kennis van de organisatie, de functie, de cultuur en de specifieke vraagstelling. Elk assessment zien we als een assessment op maat, waarbij we de werkelijke invulling van de dag af laten hangen van de vraagstelling en de context.

Om zoveel mogelijk relevante informatie te krijgen voor het assessment hebben we een intakeformulier opgesteld. Wij verzoeken u het intakeformulier zo snel mogelijk aan ons te retourneren.

Klik hier voor het intakeformulier.

Meer informatie nodig? Neem dan contact met ons op.