Duaal Werkgeverschap

Omdat externe medewerkers net zo belangrijk zijn voor uw continuïteit als uw eigen medewerkers

HR Advies

Direct Contact

Duaal Werkgeverschap

LinkedIn
Facebook

Duaal werkgeverschap
Optimaal dienstverband voor al uw medewerkers

Duaal werkgeverschap via GreenshootHR betekent voor u: een partner hebben in goed werkgeverschap. De belangen van uw bedrijf en werknemers stellen wij namelijk altijd centraal. Zo profiteert u van meer flexibiliteit en minder risico’s.

Duaal werkgeverschap via GreenshootHR betekent concreet dat uw medewerker(s) bij GreenshootHR op de loonlijst komen. Wilt u helemaal geen risico's lopen dan kan GreenshootHR het werkgeverschap namens uw bedrijf invullen zo lang dit nodig is. Zowel het aangaan als het beëindigen van de arbeidsrelatie verlopen met deze detachering soepel en eenvoudig. Wij zorgen niet alleen voor het correct verwerken van de verloning, maar ook het contractbeheer, ziekteopvolging, uitvoeren van een pensioenregeling en employee benefits. De meeste processen verlopen geheel online, zodat u niet te maken krijgt met alle administratieve rompslomp. Door GreenshootHR als uw partner in goed werkgeverschap te kiezen, kunt u de flexibiliteit behouden onder uw werknemers. Dit geldt ook bij langlopende opdrachten.

Uw medewerkers profiteren ook mee van de voordelen, onder andere dankzij een goede cao, opleidingsmogelijkheden, online kortingen dankzij ons Employee Benefits pakket, pensioenopbouw en een transferpool met de juiste begeleiding. De medewerker ziet zichzelf verzekerd van werk, ook als u hem of haar niet meer kunt plaatsen.

GreenshootHR ontzorgt u desgewenst voor al uw personeelszaken, zowel in de werving, administratie, verloning, wetgeving, alsmede in (ziekte)verzuim begeleiding. Wij werken hierbij samen met www.online-people.nl.