HR Advies

Direct Contact

Online Assessments - Ontdek je talenten en ontwikkel jezelf

LinkedIn
Facebook

AssessmentsOnder invloed van de globalisering en de introductie van alsmaar nieuwe technologieën wordt de omgeving voor zowel profit als non-profit organisaties steeds competitiever en blijft ze continu in verandering.

Om te overleven in deze competitie en om het hoofd te kunnen bieden aan de vele nieuwe uitdagingen, is het van belang dat de organisatiestrategie in lijn is gebracht met de vraag en de eisen van de markt. De organisatiestrategie geeft vorm aan de waarden, structuren, processen en uiteindelijk de concrete doelstellingen van een organisatie.

Om in staat te zijn op de juiste wijze en volgens de juiste waarden de doelstellingen te bereiken, is het hebben van competente en passende medewerkers en leiders van groot belang. Assessment Centers (AC's) en Development Centers (DC's) helpen organisaties om de juiste competente mensen te selecteren en te ontwikkelen.

Enkele onderscheidende kenmerken van assessments bij GreenshootHR

1. Organisatie- en functieanalyse: Hoe goed het assessment en de adviseur ook kunnen zijn, het assessment moet altijd in de context van de organisatie en de functie geplaatst worden. Het is dus belangrijk om de organisatie, de afdeling en de leidinggevende goed te leren kennen. GreenshootHR/PiCompany hecht hier veel waarde aan en neemt daarom de tijd om een goede intake te doen. Dit doen we door middel van het voeren van gesprekken en door het gebruik van een eigen ontwikkeld intakeformulier. Dit intakeformulier sturen wij u vóór het assessment op en wij vragen u het ingevuld te retourneren.

2. De ontwikkeling van elke kandidaat start meteen: Een assessment is niet alleen een investering van de opdrachtgever, maar ook een cadeau voor de kandidaat. Elke kandidaat krijgt de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen en een beter zelfinzicht te krijgen tijdens onze assessments. Ook een kandidaat met een negatief advies geven we tips en inzichten waarmee hij/zij kan groeien en zich kan ontwikkelen. Dit doen we o.a. door het geven van feedback en door het inzetten van een logboek/vragenlijst waarin we de kandidaat dwingen naar zijn/haar eigen gedrag, verbeterpunten en optreden te kijken en dit op te schrijven.

3. Loopbaanwaarden als aanvullend selectie-instrument: Naast de capaciteitentest en de persoonlijkheidsvragenlijst zetten wij standaard de Career Values in. Deze vragenlijst geeft een uitslag over iemands motivatie en wat iemand belangrijk vindt in een functie en een organisatie. Zo kan het belangrijk zijn om te weten dat ondernemerschap, zekerheid en management belangrijke waarden zijn voor een kandidaat. Zeker als de organisatie en de functie dit niet kunnen bieden, is het de vraag of de kandidaat (op langere termijn) past en blijft.

Meer weten over onze assessments? Neem dan contact met ons op.