Leeshoek

Direct Contact

Assessment Center Methode

LinkedIn
Facebook

"Ik vond dit interessante artikel van WILLIAM C. BYHAM, PH.D.. Hij is een deskundige op het gebied van Assessment Centers. In dit stuk neemt hij ons mee naar de oorsprong van assessment centers en de huidige staat van assessment centers. Ook geeft hij een doorkijk naar de toekomst van assessment centers. De conclusie die zowel hij als ik trek, is dat assessment centers niet meer weg te denken zijn. Niet alleen voor het hogere niveau van medewerkers, maar ook voor de lagere niveau's worden assessment centers steeds meer ingezet. Het is een waardevol hulpmiddel gebleken bij selectie- en talentontwikkelingsvraagstukken.

Assessments Center Methoden veranderen, maar wel mondjesmaat. De assessment center methode is al jaren hetzelfde en bestaat al jaren uit dezelfde onderdelen, zoals de online assessments, interviews, rollenspelen en cases.

Mygell Isselt

De technologische vooruitgang heeft vooral invloed gehad op de online assessments, maar niet zozeer op de rest van het assessment center.

Ik zie echter, dat assessment centers in de toekomst, best meer gebruik zouden kunnen gaan maken van gaming, non-invasieve diagnoses die bijvoorbeeld de oog reactie meten of het zweet op je huid en de hormonen die daar in zitten.

Dat zal een interessante discussie met zich meebrengen.

We zijn dus nog lang niet uit ontwikkeld, maar snel gaat het niet. De wereld van assessment centers is er een van langzame verandering. Ook is er nog steeds weinig onderscheidend vermogen tussen de aanbieders. Dat is misschien ook geen ramp. Bij assessment centers geldt voor mij vooral de kwaliteit. De kwaliteit moet hoog staan en als dat kan met oude bekende methodieken dan vind ik dat prima.” 

Klik hier voor de white paper: http://assets.greenshoot-hr.nl/assets/files/AssessmentCenterMethods_mg_ddi.pdf

- Mygell Isselt -